11 Kasım 2012 Pazar

Kuşburnu Çayı




        Şuanda kuşburnu çayı içiyorum ve bu çaya bayılıyorum. Yaz kış dinlemeden elimden düşürmediğim bir çaydır kendileri. Kışa girdiğimiz bu günlerde bende merak ettim ve araştırdım acaba yararları nedir diye. İşte bulduklarım :)

        "Kuşburnu çayı her derde deva oluyor. Kuşburnunun içinde B1, B2, K, P vitaminleri , protein , mineraller , potasyum , sodyum , kalsiyum , magnezyum , fosfor ve meyve asitleri vardır. Enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı vücudun savunma sistemini güçlendirir.Kronik yorgunluğa karşı da kullanılır. Safra kesesi , böbrek ve mesane rahatsızlıklarında rahatlamayı sağlar. Yara iyileştirici ve kan temizleyici özelliği vardır. Enerji ve büyüme kapasitesi üzerinde olumlu etki gösterir. Vücudu yaşlanmanın , sigara ve alkolün etkilerinden korur. Aynı zamanda tansiyonu düzenler."


      Bunca yararı varken bence elinizden düşürmeyin derim :)  Herkese hastalıksız kışlar dilerim...

Bu arada sağ üstte gördüğünüz gibi kuşburnundan reçel yapıldığı aklınızda olsun.



      

1 yorum:

  1. Kuşburnu çayı dediniz şimdi benim içimi bir hoş ettiniz. Ben çok severim kuşburnu çayını ve işmek isteyenler içinde google'den arayıp tariflere bakıp yapmalarını öneriyorum. Bakın burada faydalarıda yapılışı da anlatılmış : Kuşburnu çayı

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...